Tom VERBIST & Katrien EERENS, Geassocieerde Notarissen te Geel

 

Tom VERBIST & Katrien EERENS

Geassocieerde Notarissen te Geel

Dit notariskantoor is uitgerust met een videoconferentiesysteem. Gemak, veiligheid en ecologie zijn de sleutelwoorden van dit systeem. Wij kunnen op afstand optreden met andere notariskantoren die ook met dit systeem zijn uitgerust.
 

Notarissen Verbist & Eerens

Kollegestraat 38
2440 Geel
Tel. (014) 58.81.41
Fax. (014) 58.44.03

BV
BTW BE 0479693605
RPR Antwerpen afdeling Turnhout
Verzekeringen van het Notariaat cv

 

Immo

Online verkoop € 120.000

Huis
Brukel 2
2440 Geel

Online verkoop € 160.000

Huis
Mannestraat 51
2440 Geel

Online verkoop € 224.000

Grond
Geelsche Heyde
2470 Retie

Uit de hand verkoop € 112.500

Grond
St.-Gerardusstraat
2440 Geel

 
 

24 november 2021

Bij erfenissen komt het vaak voor dat de langstlevende partner het vruchtgebruik erft van goederen uit de erfenis, waaronder de gezinswoning. De kinderen erven de ‘blote eigendom’. Dit levert niet altijd problemen op, maar het leidt soms wel tot discussies over wie welke kosten betaalt voor de woning.

 

Vruchtgebruiker versus blote eigenaar

Wie ‘volle’ eigenaar is van een woning kan alles doen: er zelf in wonen, maar ook de woning verkopen, schenken, verhuren...

Maar er zijn situaties waarbij de eigendom van een woning als het ware wordt opgesplitst. De ‘blote eigenaar’ van een woning is dan de eigenaar van de constructie van het gebouw, maar kan niet van de woning genieten. Het recht om van de woning te genieten (door er bijvoorbeeld in te wonen of te verhuren en de huuropbrengsten op te strijken) komt toe aan de ‘vruchtgebruiker’. Zo’n situatie komt vaak voor bij een erfenis: de langstlevende partner wordt dan de vruchtgebruiker, en de kinderen (of andere erfgenamen) worden de blote eigenaars. Maar het kan ook op vrijwillige basis gebeuren: bijvoorbeeld wanneer ouders het vruchtgebruik kopen van de woning, terwijl de kinderen de blote eigendom kopen.

Onderhoudsherstellingen: voor de vruchtgebruiker

De vruchtgebruiker (in het geval van een erfenis: de langstlevende partner) moet alle onderhoudsherstellingen uitvoeren. De vruchtgebruiker moet alle werken uitvoeren die nodig zijn om de waarde van de woning te behouden. Het gaat dus om onderhoudswerken die – indien ze niet zouden verricht worden – tot een waardevermindering van de woning zouden leiden. Uiteraard is slijtage van de woning door ouderdom normaal. Voor deze werken moet de vruchtgebruiker niet instaan. Voorbeelden van onderhoudswerken die ten laste van de vruchtgebruiker kunnen vallen: schilderwerken (ook van de buitenmuren), vernis- en lakwerk, herstelling aan de vloeren, de trappen, het dak, het reinigen en herstellen van een schoorsteen, het onderhoud en de herstellingen aan een lift, de vernieuwing van het tapijt…

Grove werken: voor de blote eigenaar

De blote eigenaars (in het geval van een erfenis, de kinderen bijvoorbeeld), moeten de grove of de ‘structurele’ herstellingen uitvoeren. De werken hebben betrekking op de structuur van het goed of van zijn inherente bestanddelen of moeten “manifest de vruchten te boven gaan”, wat betekent dat de kosten buiten verhouding moeten zijn ten opzichte van de inkomsten of voordelen van de vruchtgebruiker. De verplichting geldt al tijdens de duur van het vruchtgebruik, dus wanneer de langstlevende nog in de woning woont bijvoorbeeld. De blote eigenaar moet eerst overleggen met de vruchtgebruiker, die deze werken echter moet dulden. Hij of zij kan geen vergoeding vragen voor de hinder.

Wat precies zo’n herstellingen kunnen zijn hangt af van de situatie, maar denk aan de vernieuwing van gemeenschappelijke muren, herstellingen aan de timmerwerken van een woning, de installatie of vernieuwing van de centrale verwarming of van de elektriciteit… De blote eigenaar hoeft een aantal  herstellingen aan de bouwwerken of de beplantingen niet uit te voeren.  Namelijk die die de vruchtgebruiker zelf heeft aangebracht of de grove herstellingen die te wijten zijn aan de vruchtgebruiker zelf.

Wie betaalt wat?

Wie welke werken betaalt, kan in de praktijk wat voor wrevel zorgen. Vooral bij een relatie tussen een stiefouder en stiefkinderen en zeker als de langstlevende stiefouder relatief jong is. De blote eigenaars – in dit geval de kinderen van de overledene – moeten de grove kosten betalen aan de woning, terwijl ze er gedurende een lange tijd niet van kunnen genieten. Ze kunnen immers maar van de geërfde woning genieten na het overlijden van de vruchtgebruiker… en dat kan lang duren als de vruchtgebruiker gezond en relatief jong is.

Om onevenwichtige financiële situaties te vermijden kan een blote eigenaar daarom van de vruchtgebruiker eisen dat hij of zij de kosten voor de structurele werken proportioneel meebetaalt. De waarde van het vruchtgebruik ten opzichte van de waarde van de blote eigendom bepaalt hoeveel iedereen betaalt: gaat het om een jonge vruchtgebruiker met een hoge levensverwachting, dan zal de blote eigenaar slechts een beperkt gedeelte van de werken moeten betalen. Is de vruchtgebruiker daarentegen al ouder waardoor zijn levensverwachting lager ligt, dan zal de blote eigenaar een groter deel van de kosten moeten dragen.

Komt de vruchtgebruiker of de blote eigenaar zijn herstelverplichting niet na, dan heeft de andere verschillende mogelijkheden om toch een herstelling af te dwingen:

 • De andere partij kan naar de rechter stappen en zo herstellingen afdwingen. De rechter kan een dwangsom opleggen.

 • De andere partij kan aan de rechter vragen om zelf de noodzakelijke werken te mogen uitvoeren. De gemaakte kosten worden dan op de andere partij verhaald (zoals hierboven omschreven).

Wil je meer informatie over het erfrecht? Aarzel niet om je te informeren op www.notaris.be. Heb je meer specifieke vragen? Contacteer dan een notariskantoor. Een notaris vinden in je regio kan via het adresboek van Notaris.be.  

 

Bron: Fednot

23 november 2021

Wanneer je een onderneming wil oprichten heb je een accountant nodig en/of een notaris. Maar hoe kunnen de accountant en de notaris je eigenlijk helpen? Wat is hun rol? 

Notaris Carol Bohyn en accountant Bram Celis leggen het in een paar woorden uit! 

Bron: Fednot

1 november 2021

Op 29 oktober kon je tijdens onze facebook live al je vragen over erven en schenken stellen! Is een schenking altijd nuttig? Erven je kinderen altijd? Hoe kan je elkaar beschermen op een zo fiscaalvriendelijke manier? Allemaal nuttige vragen die notaris Joni Soutaer heeft beantwoord.

Heb je de facebook live gemist? Geen getreur! Je kan de hele opname hier herbekijken.

 

Bron: Fednot

 

Mario BRABANTS
Notarieel medewerker

mario(plaats the 'at' sign hier)verbisteerens.be
Tel. 014/56.39.03

Dethe GIJBELS
Master in het notariaat

dethe(plaats the 'at' sign hier)verbisteerens.be
Tel. 014/56.39.00

Lies VAN MEERBERGEN
Notarieel medewerkster

lies(plaats the 'at' sign hier)verbisteerens.be
Tel. 014/56.39.07

Marion HAMAEKERS
Master in het notariaat

marion(plaats the 'at' sign hier)verbisteerens.be
Tel. 014/56 39 08

Eefje VANDEZANDE
Master in het notariaat

eefje(plaats the 'at' sign hier)verbisteerens.be
Tel. 014/56 39 02

Marijke DE MEESTER
Notarieel medewerkster

marijke(plaats the 'at' sign hier)verbisteerens.be
Tel. 014/56 39 04

Hanne MOLENBERGHS
Notarieel medewerkster

hanne(plaats the 'at' sign hier)verbisteerens.be
Tel. 014/56 39 05

Sofie VANUYTVEN
Notarieel medewerkster

sv(plaats the 'at' sign hier)verbisteerens.be
Tel. 014/56 39 06

boekhouding

 
Administratief notarieel medewerker 22 november 2021

Voltijds

Functieomschrijving:

 • Onthaal, zowel telefonisch, per mail als aan de balie
 • Beheer van de agenda
 • Administratieve opstart en opvolging van de dossiers
 • Voorbereiding en nazorg van akten
 • Voorbereiden en opstellen van verkoopsovereenkomsten
 • Doorgroei mogelijk naar het opstellen en beheren van courante akten en dossiers of combinatie mogelijk

Wij vragen:

 • Bij voorkeur bachelor (rechtspraktijk) of gelijkwaardig door ervaring
 • Vriendelijk, vlot, positieve ingesteldheid en een teamspeler
 • Correct taalgebruik
 • Discreet
 • Leergierig en gemotiveerd
 • Zin voor precisie
 • Ondernemend en stressbestendig
 • Kennis computergebruik (o.a. Word en Excel)

Wij bieden:

 • Jong en dynamisch kantoor
 • Aangename werkomgeving en werksfeer
 • Zeer gevarieerde jobinhoud in een flexibele werkomgeving
 • Permanente vorming en bijscholing
 • Onmiddellijke indiensttreding met oog op een langdurige samenwerking
 • Correcte verloning, aangevuld met extra-legale voordelen
 • Vlotte bereikbaarheid via E313 en openbaar vervoer op wandelafstand
 • Parkeermogelijkheid aan het kantoor

Interesse en denk je dat je profiel binnen ons kantoor past?

Aarzel dan niet en stuur jouw cv met begeleidende motivatiebrief naar info@verbisteerens.be.

 

Indien u solliciteert bij ons zal uw CV en motivatiebrief, die onder andere identificatiegegevens, gegevens betreffende het beroep en academisch curriculum/ studies bevatten, in onze databank 3 jaar bijgehouden worden om redenen van gerechtvaardigd belang. We kunnen gedurende deze termijn dan immers contact met u opnemen voor een nieuwe job opportuniteit binnen onze instellingen. Deze gegevens zullen niet uitgewisseld worden met derden, tenzij omwille van een wettelijke verplichting. U kan steeds alle rechten uitoefenen opgenomen in de GDPR met name, recht op inzage en informatie, recht op gegevenswissing, recht op beperking van de verwerking, recht op rectificatie, recht op bezwaar en recht om klacht neer te leggen bij de toezichthoudende overheid, door onze functionaris van gegevensbescherming te contacteren via info@privanot.be. Wij zien erop toe dat al uw persoonlijke gegevens worden verwerkt in overeenstemming met de toepasselijke regelgeving.

 Afdrukken
(Notarieel) Jurist 22 november 2021

Voltijds

Functieomschrijving:

Als (notarieel) jurist behandel je zelfstandig je dossiers en heb je rechtstreeks contact met de notarissen (2) om bepaalde problematieken te bespreken.

Je voelt je thuis in de verschillende domeinen van het notarieel recht= familierecht, erfrecht, burgerlijk recht, vennootschapsrecht, …

Je beseft het belang van goede, vriendelijke en efficiënte communicatie, dat de klant centraal staat en een goede opvolging van de dossiers essentieel is.

Je bent bereid je bij te scholen, studiedagen en webinars te volgen om ons cliënteel zo goed en professioneel mogelijk bij te staan.

Wij vragen:

 • Diploma Master in de rechten of notariaat, bij voorkeur reeds enige ervaring in het notariaat
 • Vriendelijk, vlot, positieve ingesteldheid en een teamspeler
 • Correct taalgebruik en discreet
 • Leergierig en gemotiveerd
 • Zelfstandig en zin voor precisie
 • Ondernemend en stressbestendig
 • Praktische kennis van het Office pakket (o.a. Word en Excel) en bereid om nieuwe applicaties te leren kennen zoals e-notariaat
 • Kennis van het Frans is een absoluut pluspunt

Wij bieden:

 • Jong en dynamisch kantoor
 • Zeer gevarieerde jobinhoud in een flexibele werkomgeving
 • Permanente vorming en bijscholing
 • Onmiddellijke indiensttreding met oog op een langdurige samenwerking
 • Correcte verloning, aangevuld met extra-legale voordelen
 • Vlotte bereikbaarheid via E313 en openbaar vervoer op wandelafstand
 • Parkeermogelijkheid aan het kantoor

Interesse en denk je dat je profiel binnen ons kantoor past?

Aarzel dan niet en stuur jouw cv met begeleidende motivatiebrief naar info@verbisteerens.be.

Indien u solliciteert bij ons zal uw CV en motivatiebrief, die onder andere identificatiegegevens, gegevens betreffende het beroep en academisch curriculum/ studies bevatten, in onze databank 3 jaar bijgehouden worden om redenen van gerechtvaardigd belang. We kunnen gedurende deze termijn dan immers contact met u opnemen voor een nieuwe job opportuniteit binnen onze instellingen. Deze gegevens zullen niet uitgewisseld worden met derden, tenzij omwille van een wettelijke verplichting. U kan steeds alle rechten uitoefenen opgenomen in de GDPR met name, recht op inzage en informatie, recht op gegevenswissing, recht op beperking van de verwerking, recht op rectificatie, recht op bezwaar en recht om klacht neer te leggen bij de toezichthoudende overheid, door onze functionaris van gegevensbescherming te contacteren via info@privanot.be. Wij zien erop toe dat al uw persoonlijke gegevens worden verwerkt in overeenstemming met de toepasselijke regelgeving.

 Afdrukken

Administratief notarieel medewerker

22 november 2021

Voltijds

Functieomschrijving:

 • Onthaal, zowel telefonisch, per mail als aan de balie
 • Beheer van de agenda
 • Administratieve opstart en opvolging van de dossiers
 • Voorbereiding en nazorg van akten
 • Voorbereiden en opstellen van verkoopsovereenkomsten
 • Doorgroei mogelijk naar het opstellen en beheren van courante akten en dossiers of combinatie mogelijk

Wij vragen:

 • Bij voorkeur bachelor (rechtspraktijk) of gelijkwaardig door ervaring
 • Vriendelijk, vlot, positieve ingesteldheid en een teamspeler
 • Correct taalgebruik
 • Discreet
 • Leergierig en gemotiveerd
 • Zin voor precisie
 • Ondernemend en stressbestendig
 • Kennis computergebruik (o.a. Word en Excel)

Wij bieden:

 • Jong en dynamisch kantoor
 • Aangename werkomgeving en werksfeer
 • Zeer gevarieerde jobinhoud in een flexibele werkomgeving
 • Permanente vorming en bijscholing
 • Onmiddellijke indiensttreding met oog op een langdurige samenwerking
 • Correcte verloning, aangevuld met extra-legale voordelen
 • Vlotte bereikbaarheid via E313 en openbaar vervoer op wandelafstand
 • Parkeermogelijkheid aan het kantoor

Interesse en denk je dat je profiel binnen ons kantoor past?

Aarzel dan niet en stuur jouw cv met begeleidende motivatiebrief naar info@verbisteerens.be.

 

Indien u solliciteert bij ons zal uw CV en motivatiebrief, die onder andere identificatiegegevens, gegevens betreffende het beroep en academisch curriculum/ studies bevatten, in onze databank 3 jaar bijgehouden worden om redenen van gerechtvaardigd belang. We kunnen gedurende deze termijn dan immers contact met u opnemen voor een nieuwe job opportuniteit binnen onze instellingen. Deze gegevens zullen niet uitgewisseld worden met derden, tenzij omwille van een wettelijke verplichting. U kan steeds alle rechten uitoefenen opgenomen in de GDPR met name, recht op inzage en informatie, recht op gegevenswissing, recht op beperking van de verwerking, recht op rectificatie, recht op bezwaar en recht om klacht neer te leggen bij de toezichthoudende overheid, door onze functionaris van gegevensbescherming te contacteren via info@privanot.be. Wij zien erop toe dat al uw persoonlijke gegevens worden verwerkt in overeenstemming met de toepasselijke regelgeving.

 Afdrukken

(Notarieel) Jurist

22 november 2021

Voltijds

Functieomschrijving:

Als (notarieel) jurist behandel je zelfstandig je dossiers en heb je rechtstreeks contact met de notarissen (2) om bepaalde problematieken te bespreken.

Je voelt je thuis in de verschillende domeinen van het notarieel recht= familierecht, erfrecht, burgerlijk recht, vennootschapsrecht, …

Je beseft het belang van goede, vriendelijke en efficiënte communicatie, dat de klant centraal staat en een goede opvolging van de dossiers essentieel is.

Je bent bereid je bij te scholen, studiedagen en webinars te volgen om ons cliënteel zo goed en professioneel mogelijk bij te staan.

Wij vragen:

 • Diploma Master in de rechten of notariaat, bij voorkeur reeds enige ervaring in het notariaat
 • Vriendelijk, vlot, positieve ingesteldheid en een teamspeler
 • Correct taalgebruik en discreet
 • Leergierig en gemotiveerd
 • Zelfstandig en zin voor precisie
 • Ondernemend en stressbestendig
 • Praktische kennis van het Office pakket (o.a. Word en Excel) en bereid om nieuwe applicaties te leren kennen zoals e-notariaat
 • Kennis van het Frans is een absoluut pluspunt

Wij bieden:

 • Jong en dynamisch kantoor
 • Zeer gevarieerde jobinhoud in een flexibele werkomgeving
 • Permanente vorming en bijscholing
 • Onmiddellijke indiensttreding met oog op een langdurige samenwerking
 • Correcte verloning, aangevuld met extra-legale voordelen
 • Vlotte bereikbaarheid via E313 en openbaar vervoer op wandelafstand
 • Parkeermogelijkheid aan het kantoor

Interesse en denk je dat je profiel binnen ons kantoor past?

Aarzel dan niet en stuur jouw cv met begeleidende motivatiebrief naar info@verbisteerens.be.

Indien u solliciteert bij ons zal uw CV en motivatiebrief, die onder andere identificatiegegevens, gegevens betreffende het beroep en academisch curriculum/ studies bevatten, in onze databank 3 jaar bijgehouden worden om redenen van gerechtvaardigd belang. We kunnen gedurende deze termijn dan immers contact met u opnemen voor een nieuwe job opportuniteit binnen onze instellingen. Deze gegevens zullen niet uitgewisseld worden met derden, tenzij omwille van een wettelijke verplichting. U kan steeds alle rechten uitoefenen opgenomen in de GDPR met name, recht op inzage en informatie, recht op gegevenswissing, recht op beperking van de verwerking, recht op rectificatie, recht op bezwaar en recht om klacht neer te leggen bij de toezichthoudende overheid, door onze functionaris van gegevensbescherming te contacteren via info@privanot.be. Wij zien erop toe dat al uw persoonlijke gegevens worden verwerkt in overeenstemming met de toepasselijke regelgeving.

 Afdrukken
 
 

Thema's

Wonen

Op het punt om een woning te (ver)kopen of te (ver)huren?

Alles over wonen

Erven

Alles wat je moet weten over erven

Alles over erven

Successieplanning

Met zorg zijn vermogen overdragen

Alles over successieplanning

Schenken

Aan iemand schenken

Alles over schenken

Familie

Huwen of samenwonen?

Alles over familie

Scheiden en uit elkaar gaan

Wat als je uit elkaar gaat?

Alles over scheiden en uit elkaar gaan

Ondernemen

Klaar om te ondernemen?

Alles over ondernemen

De notaris

Hoe kan de notaris je helpen?

Alles over de notaris

 

Notaris TV

Al onze video's vindt u hier

De belangen van je kinderen uit een vorige relatie veiligstellen

De belangen van je kinderen uit een vorige relatie veiligstellen

     
 

Notarissen Verbist & Eerens

Kollegestraat 38
2440 Geel
Tel. (014) 58.81.41
Fax. (014) 58.44.03

 

Openingsuren
 

Ons kantoor is momenteel gesloten

M 10:00 >  12:00   14:00 > 18:00  
D 09:00 >  12:00   14:00 > 18:00  
W 09:00 >  12:00   Gesloten deuren  
D 09:00 >  12:00   14:00 > 18:00  
V 09:00 >  12:00   14:00 > 17:00  
Z gesloten  
Historiek Parking

Parking

Parking achter het kantoor

Historiek

Opvolger van:
Meester Jean VERBIST 1975-1994

Meester Leo VERBIST 1945-1975

Meester Joseph VERBIST  1908-1945

Meester Remigius VERBIST1863-1908

 

Verlofperiodes

 

Data Protection Officer

Het kantoor heeft een data protection officer aangeduid om de bescherming van de persoonsgegevens die zij verwerkt te garanderen. Elke aanvraag omtrent de bescherming van de persoonsgegevens van het kantoor alsook elke aanvraag in verband met de uitoefening van de rechten van de betrokkenen kan gericht worden aan privacy@belnot.be .